Vücudumuzdaki Sistemleri Tanıyoruz Etkinliğimiz

Eğitim Kenti Karabük Akademik Başarıyı Arttırma Projesi kapsamında okulumuzda Fen Bilimleri dersi 6. Sınıflarımızla 6. unite vücudumuzdaki sistemlerin sağlığı,denetleyici ve düzenleyici sistem konusunda merkezi sinir sistemi organlarının yerlerini etkileşimli tahtadan deneme yanılma yoluyla kendileri kontrol ederek bulma şansı yakaladılar ve beyin beyincik omurilik ve omurilik soğanının yerlerini doğru şekilde tahtada yazıp kontrol etme şansı yakalamış oldular. Bu sayede yaparak yaşayarak öğrenme ve soyuttan somuta öğrenme sağlanmış oldu birçok öğrenme alanı kullanıldı ve duyu organlarınıda aktif kullanarak öğrenmede kalıcılık arttırılmıştır. Aynı zamanda öğrenciler etkileşimli tahtayla temas ederek doğruyu bulup organların yerlerinide 3 boyutlu olarak hafızalarında canlandırmalarınada fırsat tanınmış oldu ve çocuklar eğlenceli vakit geçirmesini sağlandı.

30.04.2024 14