Büyüme ve gelişmenin hızlandığı, öğrenme ve kavrama işlevlerinin önem kazandığı okul çağında dengeli doğru beslenmenin ve sporun önemine dikkat çekerek öğrencilerimizin hareketli yaşama,doğru, sağlıklı beslenmeye yönlendirilmesi ve obezite,diyabet vb. hastalıklardan korunmasının sağlanması amacı ile okulumuzda "Sağlıklı Beslen! Hareket Et! Mutlu Yaşa!" Projesi başlatılmıştır.
Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam ;Büyüme ve gelişmeyi ve okul başarısını olumsuz yönde etkiler. Okul çağı,Çocukların fiziksel, bilişsel ve sosyal büyüme ve gelişmelerinin hızlandığı, Beslenme alışkanlıklarının geliştiği, Ev dışında arkadaşlarıyla yemek yemeye başladıkları, Sorumlulukların arttığı, Yetişkin dönemde sağlıklı yaşamın temellerinin atıldığı önemli bir dönemdir. Dengesiz beslenme ve yetersiz fiziksel aktivite obezite, kalp damar hastalıkları, kanser, diabet gibi birçok kronik hastalığa zemin hazırlar. Bu dönemde, enerji ve besin ögeleri gereksinimleri artar, buna karşın çocuğun sosyal yaşantısı giderek yoğunluk kazanır ve beslenme ihmal edilir. Çocuk, büyük zamanını dışarıda arkadaşları ile geçirir, yemek saatlerinde evde olmaz, öğünlerini genelde dışarıda arkadaşları ile ayak üstü geçiştirir. Çocuğun sağlıklı beslenmeye ilişkin bilgi ve davranışı önce aile çevresinde gelişir, sonra gerek okul öncesinde, gerekse okul yıllarında öğretmenlerinin ve çevresel etmenlerin etkisiyle belirginleşir.
Bu noktadan hareketle okulumuzda öğrencilerimizin fiziksel aktivite düzeylerini arttırmak için özel saatler belirleyerek . Okulda beslenme sonrası toplu fiziksel aktivite yapılmasına karar verilmiştir. Günlük olarak bu aktivitelere katılan , aktivitenin zevkli ve sağlıklı olduğunu öğrenen ve alışkanlık kazanan öğrencilerimizin bunu kolayca yaşam şekline dönüştürmesine imkan vermek böylelikle öğrencilerimizi diyabet,obezite ,kalp damar hastalıklarından koruyucu yaşam şekillerini öğrenmelerine yardımcı olmak hedefine ulaşılacaktır.
PROJENİN HEDEFLERİ:
1- Öğrencilerimizin dengeli ve doğru beslenmesine rehberlik edilmesi.
2- Öğrencilerimizin hareketli yaşama özendirilmesi ve alışkanlık kazandırılması,
3- Sağlığın önemine dikkat çekilmesi
4- Okulda sağlıklı beslenme ile ilgili rehberlik edilmesi,
5- TV,Bilgisayar başında daha az vakit geçirmeleri konusunda rehberlik edilmesi
6- Velilerimizin sağlıklı yaşam ve Fiziksel aktivitelerin önemi konusunda bilinçlendirilmesi,
7- Birlik, beraberlik duygularının kuvvetlenmesi
8- Birlikte iş yapabilme yeteneğinin güçlendirilmesi
9- İyi örneklerin toplumda yaygınlaşmasını sağlamak
10- Büyüklerin küçüklere rehberlik etmelerini sağlamak